latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:21 | Autor: TANЈUG

Pripadnici Garde Vojske Srbije od danas u Moskvi

Pripadnici Garde Vojske Srbije danas će otputovati u Moskvu gdje će 9. maja učestvovati na vojnoj paradi povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.
Pripadnici garde Vojske Srbije - Foto: TANЈUG
Pripadnici garde Vojske SrbijeFoto: TANЈUG

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je juče da će na vojoj paradi u Moskvi 9. maja, povodom Dana pobjede nad fašizmom, učestvovati jedinica Garde.

Gašić je rekao novinarima da je Garda jedna od najobučenijih jedinica, "kojoj nisu potrebne neke specijalne i posebne pripreme".

Pripadnici Vojske Srbije učestvuju na "Paradi pobednika" u Moskvi na osnovu odluke predsjednika Srbije Tomislav Nikolić, saopšteno je početkom aprila iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vojska Srbije će učestvovati na "Paradi pobjednika" na osnovu poziva ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, povodom obilježavanja 70. godišnjice Pobjede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu od 1941. do 1945. godine, piše u saopštenju.

Beogradska "Politika" objavila je nedavno i da su pripreme srpskih vojnika za učešće na paradi u Moskvi u punom jeku i da 73 mladića i dviuje djevojke kojima je povjerena ova misija uveliko uvježbavaju marširanje Crvenim trgom.