latinica  ћирилица
25/04/2015 |  22:49 | Autor: RTRS

Crvena Zvezda povela u finalnoj seriji

Košarkaši Crvene Zvezde pobijedili su večeras Cedevitu, rezultatom 68:59 i tako poveli u finalnoj seriji ABA lige.

U Pioniru su večeras viđena dva različita poluvremena.

Zvezda je krenula furiozno, od početka nametnula snažan tempo, te prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 21:9.

Domaći su i u  drugoj četvrtini nastavili u istom ritmu, a u jednom trenutku su imali i čak 25 poena razlike, međutim gosti iz Zagreba su mini serijom smanjili rezultat, te je na poluvremenu rezultat glasio 42:24 u korist Zvezde.

Međutim, u drugom poluvremenu, na teren kao da su izašle dvije različite ekipe.

Zvezdini košarkaši su početkom treće četvrtine izgubili nekoliko lopti u ranoj fazi napada, pa je Cedevita laganim koševima polako topila prednost. Zagrepčani su stigli na minus od sedam poena, međutim, nisu imali snage za potpuni preokret. Do kraja treće četvrtine, Zvezda se uspjela konsolidovati, tako da su domaći pred odlučujućih 10 minuta imali i 10 poena prednosti (54:44).

U posljednjoj četvrtini, Zvezda je mini serijom otišla na 15 poena razlike, međutim i Cedevita je preko raspoloženog Luke Babića spustila vođstvo domaćih ispod 10 poena. U posljednjih dva minuta Cedevita je ozbiljno zaprijetila, ali Zvezdini igrači su uspjeli sačuvati vođstvo i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji.

U Zvezdinom timu najefikasniji je bio kapiten Luka Mitrović sa 18 poena i osam skokova, dok je Marjanović postigao 15 poena uz 12 skokova.

U Cedeviti vrijedi istaći12 poena Luke Babića i on je jedini dvocifreni igrač u svojoj ekipi. Po devet su pogodili Tomas, Bilan i Gordić.

Druga utakmica na programu je već sutra, takođe u Pioniru, a potom se serija od srijede seli u Zagreb.