latinica  ћирилица
30/04/2015 |  20:58 | Autor: TANЈUG

Putinovo "da" mirovnim snagama u Donbasu

Pres služba ukrajinskog predsjednika Petro Porošenka saopštila je da se ruski predsjednik Vladimir Putin saglasio sa mogućnošću razmještanja mirovnih snaga na istoku Ukrajine, nakon što su dvojica predsjednika telefonom razgovarali i sa liderima Francuske i Njemačke.

- U okviru razgovora o načinima postizanja mirnog rješenja konflikta u Ukrajini, predsjednik Putin je prihvatio mogućnost razmještanja mirovnog kontingenta u regionu Donbasa - saopšteno je u Kijevu.

Agencija Rojters je javila da su dvojica lidera, zajedno sa šefom francuske države Fransoa Olandom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, istakli da ima "izvjesnog napretka" vezanog za prekid vatre na istoku Ukrajine.

Lideri četiri zemlje su istakli i napredak po pitanju povlačenja teškog naoružanja iz regiona, saopštio je Kremlj.

Agencija Tas s je prenijela sa današnje telefonske konferencije četiri lidera, da će radne podgrupe u okviru Kontakt grupe za Ukrajinu, održati svoje prve sastanke u roku od oko jedne sedmice.

Posebna pažnja biće posvećena formiranju radnih podgrupa u okviru Kontakt grupe da se održi dijalog između vlasti u Kijevu i predstavnika Donbasa.