latinica  ћирилица
01/05/2015 |  09:04 | Autor: B92

Јunajted daje 100 miliona funti za Bejla?

Mančester Јunajted spreman je da plati rekordnih 100 miliona funti (137 miliona evra) za transfer Gareta Bejla iz Real Madrida, prenose engleski mediji.

Bejl će biti prioritet Luja van Gala u predstojećem prelaznom roku, ukoliko Velšanin pokaže znak da želi da napusti Madrid.

Јunajted će na ljeto imati oko 100 miliona funti više na raspolaganju za transfere, zbog očekivanog povratka u Ligu šampiona i početka ugovora sa Adidasom vrijednog 750 miliona funti.

Јunajted je ove sezone ostao bez 50 miliona funti neigranjem u LŠ, dok mu je posljednja godina 13-godišnje saradnje sa kompanijom Najki donijela 28 miliona, a prva sa Adidasom će vrijediti 75 miliona funti.

Priliv tog novca Јunajted planira da iskoristi za pojačanje tima, a pored Bejla, već nedjeljama se spekuliše o dolasku defanzivca i veznog igrača iz Borusije Dortmund – Matsa Humelsa i Ilkaja Gindogana, beka Sautemptona Natanijela Klajna, te krilnog napadača PSV-a Memfisa Depaja.

Bejl je ove sezone često bio kritikovan od javnosti u Španiji zbog slabijih igara, a postigao je 17 golova na 43 utakmice.

Van Gal planira da transfere završi do 13. jula, kako bi imao sve igrače na raspolaganju na startu američke turneje.