latinica  ћирилица
01/05/2015 |  11:08 | Autor: B92

Ronaldinjo gleda prema Americi

Јedan od najboljih fudbalera svijeta u posljednjih 15 godina, Brazilac Ronaldinjo Gaučo, nada se prelasku u američku MLS ligu.
Ronaldinjo - Foto: AP
RonaldinjoFoto: AP

Prema riječima njegovog menadžera i brata Roberte de Asisa Moreire, Ronaldinjo će igrati za meksički Keretaro do isteka ugovora sredinom godine, a onda potražiti novi klub.

"MLS ligi su potrebna zvučna imena kako bi podigli gledanost i popularnost fudbala, privukli američku publiku. Interes klubova iz MLS-a postoji već godinama, ali konkretnih kontakata još nema", rekao je De Asis.

Ronaldinjo ima 35 godina, igrao je za Gremio, Atletiko Mineiro, PSŽ, Milan i Barselonu, u kojoj je doživio vrhunac sredinom prošle decenije sa dvije titule najboljeg igrača svijeta (2004, 2005).

Od prošle godine je u Meksiku, a navodno iz SAD ima ponude šampiona Los Anđeles Galaksija i Njujork Red Bulsa, koji traže novu zvijezdu nakon odlaska Tjerija Anrija na kraju prošle sezone.

Po okončanju sezone u Evropi u SAD će da se preseli Frank Lampard, za njim i Stiven DŽerard, a tamo je već David Vilja. Spekuliše se da bi mogao da im se pridruži i Čavi Ernandes.