latinica  ћирилица
03/05/2015 |  13:50 | Autor: Blic

Borković trijumfovao na Hungaroringu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković otvorio je Evropski šampionat (ETCC) petim mjestom u prvom trci i pobjedom u drugoj na čuvenoj stazi Hungaroring u Budimpešti, pa je sa Seatom Leonom zauzeo drugu poziciju u generalnom plasmanu sa 17 bodova, jedim manje od lidera Ferenca Fica.

"Utisci su mi pomiješani, jer prva trka nije prošla kao što sam planirao. Imao sam pol poziciju, međutim, start je bio dosta grub, i moj i konkurenata, pa sam pao na treće mjesto. Zbog mog viška kilograma (u prosjeku je 207 centimetara visoki Pančevac teži 20 kilograma u odnosu na druge vozače) rivali su bili dosta brži na pravcu, onda sam agresivnije napao i izbio na prvu mjesto. Dobio sam kaznu (kreni - stani) da prođem kroz boks, ali ne znam zašto, u svakom preticanju sam bio sa unutrašnje strane i nisam imao nijedan 'prljavi' incident", poručio je Borković.

Naredna ETCC vikend je u Slovačkoj 20. i 21. juna kada će se takođe voziti dvije trke. Nedjelju dana kasnije Evropski šampionat se seli u Francusku, Češka je domaćin 5. i 6. septembra, a posljednja dva vikenda sezone su u Belgiji (19. i 20. septembar) i Italiji (10. i 11. oktobar).