latinica  ћирилица
16/05/2015 |  19:16 | Autor: SRNA

Negativne kritike novinara za film "More drveća"

U Kanu će večeras, četvrtog dana 68. izdanja najprestižnijeg filmskog festivala, biti prikazan film "More drveća" /The Sea of Trees/ američkog reditelja Gasa Van Santa, koji se sa još 18 filmova takmiči za "Zlatnu palmu".
Film "More drveća" (foto: festival.cannes.com) -
Film "More drveća" (foto: festival.cannes.com)

Film "More drveća" u kome igra dobitnik "Oskara" Metju Mekonahi, priča je o kauboju oboljelom od side koji odlazi u šumu da izvrši samoubistvo, ali umjesto da to učini, glavni lik spasava život drugoj osobi.

Gas Van Sant, reditelj filma "Slon", koji je dobio "Zlatnu palmu" 2003. godine, predstavio je danas novinarima svoje novo ostvarenje.

Međutim, film "More drveća" uopšte se nije dopao novinarima, te je dobio vrlo negativne kritike, a na kraju projekcije je čak izviždan.

"To je bez sumnje, najgori film Gasa van Santa", naveo je francuski list "Premijer" koji je ga je označio kao "groznu i sladunjavu melodramu" bez kraja.

I američki mediji su imali sličnu ocjenu.

"Film je loše koncipiran, a Mekonahi nije mogao da se istakne u tom mlohavom filmu, već ga je ukopavao sve dublje i dublje", naveo je list "Varajeti" i dodao da je uz to film beskrajno dugačak.

Američki list specijalizovan za film pita se "kako je taj mrtvorođeni film dospio na spisak takmičenja za `Zlatnu palmu`" .

Britanski "Gardijan" ocijenio je da je film "mučno bolna melodrama", dok je reditelj "uletio u neku sentimentalnost s mješavinom komercijalnosti i sapunice".

List navodi da "More drveća" predstavlja "ogromno razočarenje".

Posebnu pažnju večeras će privući i rediteljski prvenac američko-izraelske glumice Natali Portman "Priča o ljubavi i tami".