latinica  ћирилица
18/05/2015 |  12:58 | Autor: B92

Federer: Nadal i dalje favorit na Rolan Garosu

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da je Rafael Nadal i dalje prvi favorit na Rolan Garosu
Rodžer Federer - Foto: Getty Images
Rodžer FedererFoto: Getty Images

Podsjećamo, Nadal je u Rimu poražen u četvrtfinalu, a Federer nije promijenio mišljenje ni zbog činjenice da je u finalu u Rimu rutinski izgubio od najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

"Ne možete zanemariti prethodnih deset godina. U Parizu se igra u pet setova, a svi znamo koliko je Rafa jak fizički i psihički. Za mene, on je i dalje favorit na Rolan Garosu", rekao je Federer.

Srbin je u Italiji još jednom potvrdio da je apsolutno zasluženo najbolji sportista svijeta, osvojio je svoju petu titulu ove sezone, a ukupno 53. u karijeri.

"Novak se nalazi u trenutku kada mora da pobijedi u Parizu, kao što je 2011. godine bio nepobjediv gotovo cijele sezone, mislim da mu je osjećaj sada sličan. Možda Rafa nema istu količinu uspjeha kao tada, ali, uprkos tome, to ne mijenja situaciju za mene. Opet, sve je to priča, na kraju će reketi biti ti koji će pričati. Dobro im ide obojici, ali se nadam da neće oni biti ti koji će odlučivati o trofeju u Francuskoj", istakao je Federer.

Sličnu izjavu drugi teniser svijeta imao je i pred samo finale, pošto je rekao da "Đoković nije Nadal na šljaci".

S druge strane, Srbin je rekao posle trijumfa da vjeruje da trenutno igra jednako dobro kao 2011. kada je bio dominantan.