latinica  ћирилица
18/05/2015 |  19:07 | Autor: Blic

Šabac- Najbolja predstava "Svrati, reče čovek ili San o zavičaju"

Predstava "Svrati, reče čovek ili San o zavičaju" Narodnog pozorišta Užice proglašena je za najbolju predstavu 51. festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Јoakim Vujić" koji se završava večeras u Šapcu.

Stručni žiri u sastavu: predsjednik Nada Јurišić, glumica, te članovi: Bojana Lazić, rediteljka i Јelena Mijović, dramaturg, odlučio je da nagrada za režiju pripadne Snežani Trišić za "Narodnu dramu" Pozorišta ''Bora Stanković'', Vranje.

Nagrada za scenografiju pripala je Tamari Bušković za predstavu "Svrati, reče čovek ili San o zavičaju" dok je Dragica Laušević dobitnica nagrade za kostimografiju za "Doktor Nušić" Kruševačkog pozorišta i NP Sombor.

Nagrada za glumačko ostvarenje pripala je Milici Trifunović za ulogu Anke u "Narodnoj drami", Bojanu Veljoviću za ulogu Ujka Blagoja ("Doktor Nušić"), Saši Torlakoviću za ulogu Živote Cvijovića ("Doktor Nušić") i Igoru Borojeviću za ulogu Čivije ("Svrati, reče čovek ili San o zavičaju").

Priznanje za mladog glumca pripalo je Milici Јanevski za ulogu Slavke ("Doktor Nušić").

Specijalna nagrada za originalni dramski tekst biće uručena Olgi Dimitrijević za "Narodnu dramu". Mali Јoakim pripao je predstavi "Čarobnjak iz Oza" Kraljevačkog pozorišta, dok je Nagrada Okruglog stola kritike pripala predstavi "Doktor Nušić".