latinica  ћирилица
20/05/2015 |  08:22 | Autor: SRNA

Izmijenjen režim saobraćaja na putu BL - Crna Rijeka

Na magistralnom putu Banjaluka – Crna Rijeka, na lokalitetima Bijeli Buk i Tijesno, danas i narednih dana predviđena je izmjena režima saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu "Banjaluka - Vrbas 2015"

Prema planu izmjene režima i obustave saobraćaja, danas od 9.00 do 15.00 časova, vozila će biti naizmjenično jednosmjerno propuštana u dužini jednog kilometra na lokalitetu Bijeli Buk, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sutra od 9.00 do 15.00 i u petak, 22. maja, od 9.00 do 16.00 časova, saobraćaj će potpuno biti obustavljen na lokalitetu Bijeli Buk za sva vozila, osim za autobuse i vozila hitnih službi, dok će u subotu, 23. maja, od 15.00 do 22 časa i 30 minuta saobraćaj biti potpuno obustavljen na lokalitetu Tijesno, za sva vozila osim za autobuse i vozila hitnih službi.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaja vozila će biti preusmjeravana na alternativni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Zbog obilježavanja krsne slave grada Banjaluka - Spasovdana, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Takav režim važiće danas od 19.30 do 21.30 i sutra od 10.30 do 13 časova i 30 minuta. Za vrijeme obustave saobraćaj će regulisati i preusmjeravati policija.

Danas će zbog miniranja terena biti privremeno obustavljen saobraćaj na dionici puta granica Republike Srpske/FBiH /Lapišnica/ - Ljubogošta na lokalitetu kod kamenoloma "Ljubogošta", u maksimalnom trajanju od pet minuta, u vremenu od 12.00 do 16.00 časova.

Na auto-putu Zenica jug - Sarajevo sjever, na području Federacije BiH, izvode se radovi na redovnom održavanju /košenje trave u razdjelnom pojasu/ tako da se saobraćaj na dionici Kakanj - Visoko u dužini od tri kilometra preusmjerava iz preticajne trake u voznu.

Zbog saobraćajnog udesa koji se dogodio na magistralnom putu Zenica - Nemila u mjestu Јelina, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen i preusmjerava se u alternativne pravce.

Saobraćaj se ovog jutra u većem dijelu Republike Srpske odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju.

Na dionicama gdje se izvode radovi, saobraćaj se odvija nešto sporije, uz moguće privremene obustave i obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Počeli su radovi na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Brod - Granični prelaz Brod, a za vrijeme radova saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.