latinica  ћирилица
21/05/2015 |  09:25 | Autor: Blic

Đoković: Volio bih izbjeći Nadala na Rolan Garosu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković naredne sedmice počinje pohod na jedinu Grend slem titulu koja mu nedostaje, Rolan Garos.

Međutim, na pariskom turniru već čitaju deceniju vlada Rafael Nadal, kojeg, iako ne igra u sjajnoj formii, dvojica najbolje rangiranih igrača svijeta ne žele otpisati.

Rafa je, kako podsjeća agencija AFP, ove godine osvojio samo jedan turnir (Buenos Ajres) na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci. U 2015. godini dvaput je izgubio od Italijana Fabija Fonjinija, a i od Novaka i Endija Mareja. Na nedavno okončanom mastersu u Rimu, u četvrtfinalu ga je eliminisao Stanislas Vavrinka, a na turniru prije toga, u Madridu, savladao ga je Endi Marej. Otuda svi oni glasovi koji ga otpisuju.

"Ove godine stvari (sa njegovim rezultatim) stoje prilično drugačije i biće zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti na Rolan Garosu, turniru na kome je bio najuspješniji u svojoj karijeri", rekao je nedavno Đoković.

Federer, sa druge strane, ističe da ni ne pomišlja da nekoga drugog nazove favoritom na Otvorenom prvenstvu Francuske na kome Rafa juri desetu titulu.

"Možete ovime što ću vam reći da budete šokirani, ali i mi (teniseri) ponekad sumnjamo u sebe. Svako ko vam kaže drugačije - laže. Ali, taj čovjek (Nadal) je jedan jedini put izgubio u Parizu za deset godina i nema šanse da ga izostavite iz priče na temu 'ko je favorit?'", kaže švajcarski teniser, koji se osvrnuo i na potencijalni okršaj Nadala i Đokovića: "To će biti meč u pet setova. Svi znamo koliko je spreman Rafa, fizički i psihički. On je prvi favorit, bar za mene... Na kraju krajeva, reketi će sve reći".

Ni Nadal sebe ne otpusuje i najavljuje borbu za jubularni trofej u Parizu.

"Nemam predstavu šta će se destiti na Rolan Garosu. Ali, znam - da ću se boriti", poručuje Rafa.

Đoković ima jasan stav:

"Nikada nisam pobijedio Nadala na Rolan Garosu (porazi 2006, 2007, 2008, 2012, 2013. i 2014), pa ako bih došao u šansu da igram sa nekim drugim - to bi zaista bilo bolje, iskreno", rekao je pomalo u šaljivom tonu Đoković, ali imajući u vidu Rafin nestvaran niz uspjeha u Parizu, u iskrenost uopšte ne treba sumnjati jer bi se izbjegavanju jednog takvog susreta radovao svaki teniser koji se ne zove Rafael Nadal.

Јedna bitna stvar koja razlikuje te "sve ostale" i Đokovića u ovom slučaju je - da on ne dolazi na Rolan Garos da bi izbjegao Nadala, već da bi Rolan Garos osvojio.