latinica  ћирилица
21/05/2015 |  09:33 | Autor: SRNA

Dubrovnik: U toku hapšenja zbog trgovine narkoticima

U Dubrovniku je u toku akcija hapšenja u okviru međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima, potvrđeno je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

"Akcija se provodi za krivična djela u nadležnosti USKOK-a ", rekla je zamjenik portparola dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na izlazu iz Dubrovnika, građane su jutros dočekali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa "dugim cijevima", javlja HRT i dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.

Hrvatski mediji navode da sve podsjeća na događanja iz 2013. godine i akciju "Gladius", u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 lica.

Od ranih jutarnjih časova i na području Banjaluke i Trebinja pripadnici MUP-a provode akciju kodnog naziva "Maska", u okviru koje su u toku hapšenja više lica, među kojima ima policijskih službenika.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH radi dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga i krijumčarenjem, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.