latinica  ћирилица
21/05/2015 |  10:52 | Autor: RTRS

Maldini osniva klub Americi

Legenda fudbalskog kluba Milan Paolo Maldini i preduzimač televizijskih prava Rikardo Silva objavili su da će osnovati klub Majami, koji će se takmičiti u Sjevernoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom takmičenju po veličini u SAD i Kanadi.

Maldini i Silva imaju podršku grupe međunarodnih investitora, koje predvodi Antonio Bareto, dugogodišnji preduzimač u oblastima sporta i medija, koji živi u Majamiju i koji će biti izvršni direktor kluba, prenio je B92.

"Ponosan sam i uzbuđen što ću biti dio ovog poduhvata. Duboko vjerujem u rast fudbala u SAD, i ovo je savršeni projekat za razvoj vrhunskog tima u jednom od najvažnijih gradova svijeta. Vjerujemo i da će NASL, koja je u velikoj ekspanziji, biti savršen platforma za razvoj uspješnog kluba i vrijednog posla", rekao je Maldini.

Maldini se penzionisao 2009. godine, nakon 25 sezona odigranih u dresu "rosonera", tokom kojih je osvojio sedam titula u Seriji A i pet titula evropskog prvaka.

"Majami mi je druga kuća već 15 godina, tako da se radujem što ću ovdje provoditi više vremena kao suvlasnik Majamija i davati svoj entuzijastički doprinos njegovom uspehu", rekao je Maldini.

NASL trenutno broji 11 klubova iz SAD i Kanade, od kojih je najpoznatiji Njujork Kosmos. Klub u Majamiju, koji bi se tamičio u MLS ligi, planira osnovati i Dejvid Bekam.