latinica  ћирилица
21/05/2015 |  10:58 | Autor: SRNA

Šamac: Biblioteci donirano 270 knjiga (VIDEO)

Predstavnici Udruženja novinara i dopisnika, Književnog kluba "Vihor", regionalnih novina "Posavske novosti" i zadužbinar manastira Bišnja kod Dervente Ratko Đekić, danas su šamačkoj Biblioteci donirali 270 knjiga, u okviru akcije "Obnovimo poplavljene biblioteke".
Biblioteka - Foto: SRNA
BibliotekaFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja novinara i dopisnika Derventa Nenad Simić rekao je da je ova akcija pokrenuta prošle godine za poplavljene biblioteke i da su, prije Šamca, donirali 270 knjiga Biblioteci u Maglaju.

"Akcija traje i dalje, a ovih dana isporučićemo 270 knjiga Biblioteci u Doboju", naveo je Simić.

Simić je pozvao sve da pomognu u obnovi biblioteka koje su bile poplavljene prošle godine.

Đekić je podsjetio da posljednjih 10 godina dolazi iz Amerike, gdje, kao i u Derventi, prikupljaju novac za bolesne, crkve i druge humanitarne aktivnosti.

"Želimo da svojim primjerom podstaknemo i druge da isto učine", dodao je Đekić.

Direktorka Biblioteke u Šamcu Vera Јovanović rekla je da joj je drago da ova biblioteka nije zaboravljena i da će u najskorije vrijeme imati kompletan fond i nadoknaditi svih 9.000 knjiga uništenih u poplavama.

Јovanovićeva je dodala da je urađena revizija fonda i da sada u prostorije biblioteke unose donirane knjige. "Imamo 800 aktivnih čitalaca i hvala svima koji misle na nas", rekla je Јovanovićeva.