latinica  ћирилица
21/05/2015 |  15:51 | Autor: RTRS

Dubrovnik: U saradnji sa MUP-om RS provedena akcija "Gladius 3"

Dubrovački mediji javljaju da je u toku međunarodna policijska akciji koja se odvija u saradnji s policijom susjednih država, a sve podsjeća na događanja iz 2013. i akciju "Gladius", u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 lica.

Dubrovački portali pišu da na kontrolnoj tački na Dupcu policajci pod punim naoružanjem, s "dugim cijevima", kontrolišu vozila koja se kreću iz oba smjera. Na putu stoji znak obaveznog zaustavljanja, pa se saobraćaj usporava zbog policijske kontrole. Ista je situacija i na Prahivcu u Župi dubrovačkoj.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da je "sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku i da "ako treba, mora izvaditi i duge cijevi."

Uhapšen vlasnik popularnog dubrovačkog kafića

Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je jutros razbijena grupa koja se duže vrijeme bavila preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, saznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom tužilaštvu. Dolaze informacije i o više pretresa kuća. U policijskoj akciji uhapšen je Alen Perišić, vlasnik kafića "Whats up", a priveden je i 38-godišnji Tomo Zucalo.

Akcija "Gladius 3, hapšenje direla

Dubrovački dnevnik javlja kako su privedeni i Antonio Miljević, Ana Perović te Denis Pršić, poslovođa "None Nina bara" u starom gradskom jezgru. Poslovođa Pršić nakon informativnog razgovora pušten je na slobodu. U toku je i pretres broda Јug Dubrovnik, u vlasništvu Damira Katanića, koji se nalazi na vezu u Rijeci dubrovačkoj. Privedeni su još Anes Duraković i Damir Katanić.

Za više osoba raspisane potjernica

Za dio osoba iz Dubrovnika koje su obuhvaćene kriminalističkom istragom, a nisu zatečene u svojim kućama, raspisana je međunarodna potjernica, javlja Dubrovački dnevnik.

Među onima za kojima je raspisana potjernica nalazi se Igor Šarlija, koji je već odležao nekoliko godina u zatvoru, koji je od ranije poznat policiji zbog nekoliko krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga i prijetnji.

Andriana Biskup iz policije potvrdila je Dubrovačkom dnevniku kako PU dubrovačko-neretvanska provodi akciju i kriminalističku istragu u saradnji s USKOK-om. Akciji "Gladius 3" usmjerena je na hapšenje lica koje se bave preprodajom kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane.

Operacija "Maska": U BiH uhapšeno 17 osoba, četvorica policajci


Hrvatski mediji izvještavaju o akciji "Maska" u kojoj je sedamnaest osoba osumnjičeno  za organizovani kriminal i krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku i oni su bili meta akcije privođenja koja je u četvrtak izvedena na području Banjaluke i Trebinja. Mediji citiraju izjavu direktora policije MUP-a Republike Srpske Gojka Vasića koji je novinarima u Banjaluci potvrdio da je riječ o akciji koja je koordinirana s policijom i pravosudnim tijelima Hrvatske, a rezultat je istrage koja traje već punih šest mjeseci.

Gojko Vasić, direktor policije MUP-a RS

Uz organizovani kriminal i krijumčarenje droge, kako je objasnio Vasić, privedeni  pripadnici organizovane kriminalne grupe osumnjičeni su i za krijumčarenje i posjedovanje oružja.

 (Index.hr, Dubrovački dnevnik)