latinica  ћирилица
23/05/2015 |  11:23 | Autor: novosti.rs

Anćeloti želi ostati u Madridu, Berluskoni ga zove u Milan

Priče o prelasku Karla Anćelotija iz madridskog Reala u Milan sve su glasnije.

Italijanski stručnjak izjavio je kako bi želio ostati na klupi "Kraljevsko kluba". Međutim, danima se već priča o njegovom nasljedniku u Madridu, tako da Anćeloti očekuje razgovor sa predsjednikom Florentinom Perezom.

"Plan je da sjednemo za sto na kraju sezone. I dalje sam trener Reala i radim kao da ću to biti i dalje, sve dok me klub ne obavijesti da se nešto promijenilo. Biću srećan ako ostanem. U suprotnom, otići ću uz lijepe uspomene", kaže Anćeloti.

Trener Reala kaže da nije iznenađen činjenicom da mu se uveliko traži zamjena.

"Na kraju svake sezone je isto, treneri se sele iz kluba u klub. Ne znam zašto bi neko bio iznenađen sadašnjim pričama. Svako ima pravo na mišljenje, a najviše navijači. Razumjeću čak i ako klub bude razgovarao sa drugim trenerima. To je normalno u našem svijetu", rekao je Karlo Anćeloti.

U međuvremenu, sve realnija postaje mogućnost da Italijan preuzme posrnuli Milan sa kojim je i kao igrač i kao trener po dva puta bio klupski šampion Evrope. Gazda Berluskoni ga je pozvao telefonom i obećao 50 miliona evra za pojačanja. Anćeloti je igrao za Milan od 1987. do 1992, a vodio je "rosonere" od 2001. do 2009. godine.