latinica  ћирилица
23/05/2015 |  12:45 | Autor: B92

Serena: Zadovoljna sam i sa 19 titula

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams rekla je da bi voljela da na Rolan Garosu osvoji svoju 20. Grend slem titulu, ali i da je zadovoljna sa 19.

Amerikanka je dva puta bila najbolja na pariskoj šljaci, 2002. i 2013. godine, a sada ne želi da razmišlja o pritisku nove titule.

"Znate li šta je dobra stvar vezana za tenis? Za razliku od košarke i fudbala, četiri puta godišnje možete da pokušate da osvojite neki Grend slem. To vam daje veću šansu, iako je takmičenje svake godine sve teže i teže. Ali, osjećam da imam još vremena. Iskreno, ako dođem do 20. titule, biće sjajno. Ako i pređem taj broj. Ali, i 19 titula je sjajno, takođe. Nikad nisam ni pomišljala da ću stići do 19. Osjećam da živim svoj san i ne želim da se probudim", kaže Serena.

Serena je u posljednjih 26 mjeseci na čelu WTA liste bez prestanka i na Rolan Garos stiže kao prvi nosilac i skorom od 25 pobjeda i jednog poraza ove sezone.

"Imala sam uspone i padove tokom karijere, ali sam posljednjih godina konstantna. Od 2011. godine, kada sam počela da se vraćam poslije povrede i bolesti davala sam uvijek sve od sebe, a takav slučaj nije bio ranije u mojoj karijeri", naglašava američka teniserka.

Za Rolan Garos se može reći da je za Serenu najslabiji Grend slem, ali ona ističe da to ne znači da manje želi pobjedu na njemu.

"Onog trenutka kada izađem na teren, posebno tokom meča, postajem druga osoba. Јednostavno se osjećam posebno jer sam tamo, a ljudi su došli da gledaju mene i moju protivnicu. To je za mene skoro ponizno iskustvo za mene. I zbog toga sam veoma uzbuđena", istakla je Serena.