latinica  ћирилица
23/05/2015 |  13:27 | Autor: B92

Halepova: Idem dan po dan

Rumunska teniserka Simona Halep, trenutno treća na svijetu, rekla je da ne razmišlja o prošlogodišnjem porazu u finalu Rolan Garosu.

Drugi Grend slem prošle sezone bio je prekretnica za Rumunku i od tada je krenuo njen put ka vrhu svetskog tenisa.

"Ne razmišljam o prošloj godini, ona je prošla. Sada je novi turnir, novi cilj, novi mečevi. Zbog toga moram da budem fokusirana na ono što treba da uradim sada", kaže Halepova.

"Naravno, ono što sam uradila prošle godine mi daje samopouzdanje da mogu da igram dobro ovde, ali to ništa ne znači. Moram da budem zdrava i 100 odsto spremna za početak turnira. Svaki meč će biti težak, pa idem dan po dan", dodaje rumunska teniserka.

U posljednjih nekoliko nedjelja, Halepova nije zabilježila očekivane rezultate, pošto je stigla do polufinala u Štutgartu i Rimu, a u Madridu je poražena već u prvom kolu.

"Imala sam mnogo mečeva u tri seta u posljednjih nekoliko nedjelja. I zabilježila sam tri veoma teška poraza. U prvom trenutku kada sam napustila teren, rekla sam da sam razočarana, ali sada se osećam bolje i vjerujem da sam bila blizu i da pobijedim. Naučila sam mnogo iz tih poraza, osjećam da mogu da igram tri sata, pa i više. Važno je da u pojedinim mečevima malo rizikujete, igrate kao da nemate šta da izgubite. Sada znam šta treba da radim i zbog tog iskustva mogu da budem samo bolja", naglasila je Halepova.

Halepova na startu takmičenja u Parizu igra sa Јevgenijom Rodinom iz Rusije.