latinica  ћирилица
23/05/2015 |  15:08 | Autor: SRNA

Banjalučke studente oduševilo Tjentište

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović posjetila je danas na Tjentištu prvu banjalučku Univerzijadu koja je okupila oko 500 studenata Univerziteta u Banjaluci.
Foča: Univerzijada - Foto: SRNA
Foča: UniverzijadaFoto: SRNA

Davidovićeva je istakla da je Ministarstvo rado podržalo organizaciju ovog događaja, s ciljem da se studenti upoznaju sa prirodnim bogatstvima Nacionalnog parka "Sutjeska", ali i sa tekovinama antifašističke borbe.

- Željeli smo da mladi iz Banjaluke upoznaju ove prelijepe krajeve, koji su u Drugom svjetskom ratu bili poprište velikih bitaka, te da se druže sa studentima iz Foče za koje je Unija studenata organizovala prevoz do Tjentišta - rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da Nacionalni park "Sutjeska" raspolaže jedinstvenim prirodnim blagom, ali i sportsko-rekreativnim centrom koji pruža mogućnost za organizaciju sportskih igara.

- Na ovaj način promovišemo sport, zdrav život, turizam i osjećaj zajedništva. Suština je da studenti upoznaju svoje krajeve, kojima mogu da se ponose - naglasila je Davidovićeva.

Potpredsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci David Latinović istakao je da je "grijeh", pored ovakvog potencijala i prirodnih ljepota, sportske igre organizovati u nekoj od okolnih zemalja, kako je to često slučaj.

- Doveli smo dosta mladih iz Banjaluke koji nisu bili upućeni u sve ljepote Nacionalnog parka i nadamo se da će se ovo nastaviti i narednih godina - rekao je Latinović.

Studenti sa 16 fakulteta Univerziteta u Banjaluci na Tjentištu se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci i kvizovima znanja, uz bogat muzički program.

U odličnoj atmosferi, koju ni jaka kiša nije mogla pokvariti, sinoć su u okviru Univerzijade koncert na Tjentištu, kojem je prisustvovalo i dosta Fočaka, održali Kiki Lesandrić i Piloti. Večeras nastupaju Marčelo i Teška industrija, a sutra Laka i Sars.