latinica  ћирилица
24/05/2015 |  17:01 | Autor: RTS

Pljuskovi i grad širom Srbije

Јaka kiša praćena gradom oko 13 sati zahvatila je paraćinsku opštinu. Pljuskova je bilo i u Rasinskom, Braničevskom i Pirotskom okrugu. Јaka kiša pada i u Beogradu. RHMZ najavio poslije podne, uveče i tokom noći obilnije padavine - od 20 do 30 litara za 12 sati. Na području Zapadne Srbije i Srema očekuje se i do 40 litara.
Srbija - Nevrijeme - Foto: RTS
Srbija - NevrijemeFoto: RTS

Јako nevrijeme sa gradom zahvatilo je danas paraćinsku opštinu i napravilo veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama. Grad je padao u selima Bošnjane, Popovac i Zabrega. U atarima ovih sela najviše su stradale bašte i kukuruzi, javlja dopisnik RTS-a.
"Procjenu štete od grada, koji je bio veličine lješnika, za sada nemamo. Sutra ćemo vidjeti kolika je površina zahvaćena i koje poljoprivredne kulture su pogođene", rekao je predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Nevrijeme sa gradom je trajalo oko petnaest minuta, a jaka kiša padala je i u Ćupriji, Јagodini i Rekovcu. 

Republički hidrometeorološki zavod najavio je veće padavine od danas poslije podneva.

U Srbiji će u ponedjeljak biti pretežno oblačno, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima, prenosi Tanjug.

Vjetar će biti slab i umjeren, južni i jugozapadni, jutarnja temperatura biće od 10 do 14 stepeni, dok će najviša dnevna biti od 18 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U saopštenju se navodi i da će u Beogradu u ponedjeljak biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a da se intenzivnije padavine očekuju u jutarnjim satima.


Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, najniža temperatura 14, a najviša dnevna 20 stepeni.

Kada je reč o vremenu za narednih sedam dana, iz RHMZ-a navode da se u utorak i sredu očekuje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu će biti i vetrovito, a u četvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima. Temperatura će biti ispod prosečnih vrednosti.

Od petka će biti pretežno sunčano sa ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom u planinskim predelima, a temperatura u postepenom porastu.