latinica  ћирилица
25/05/2015 |  06:59 | Autor: B92

Ivanovićeva: Želim za sebe stvoriti tim kakav ima Novak

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović počela je da radi sa Matsom Merkelom, teniskim trenerom u Adidasovom programu za razvoj igrača.

"Vidjećemo da li je privremeno rješenje ili stalno – da vidimo kako će da prođe ovih nekoliko nedjelja, pa ćemo da razgovaramo. Bio je dio mog tima još kad mi je Sven Gruneveld bio trener", rekla je Ivanovićeva poslije pobjede nad Јaroslavom Švedovom (4:6, 6:2, 6:0) u prvom kolu Rolan Garosa.

"Uložila sam mnogo rada prethodnih nekoliko nedelja sa Matsom – vratio je neke šablone u moju igru, a to mi je bilo potrebno jer sam bila malo izgubljena, bez pravog jplana na terenu. Posjedujem talenat i mogućnost da uradim mnogo stvari na terenu, ali potrebno je imati cilj u igri, što je meni nedostajalo", dodala je Ana.

Ivanovićeva je istakla da je vrlo važno imati prave ljude oko sebe.

"Mislim da je najvažnije imati dobar tim – kada bolje pogledam, Novak je baš srećan što ima tako jak tim, to mnogo doprinosi uspjehu i pokušavam da stvorim takav tim i oko sebe", kaže Ana, koja je svjesna da to nije nimalo lako.

"Nije lako naći pravog trenera i pravu osobu, to mnogo ljudi ne shvata. Јedan trener je dobar za jednu igračicu, za drugu nije. Ne volim promjene jer to znači kretanje iznova – moram ponovo da govorim o sebi, o svojoj igri, o tome kako se osjećam. Potrebno je mnogo navikavanja, a sa Matsom to nije slučaj jer se već poznajemo i to je veliki korak".

Merkel je trener od 2006. godine, govori njemački, engleski, holandski i francuski, a radio je sa Endijem Marejem, Fernandom Verdaskom, Žo-Vilfredom Congom.