latinica  ћирилица
26/05/2015 |  12:48 | Autor: RTRS

Drogba i Lampard ponovo zajedno?

Legendarni napadač Obale Slonovače Didije Drogba oprostio se od Čelsija i razmišlja o novoj destinaciji.

Čini se kako je najkonkretnija ponuda Njujork Sitija iz MLS-a gdje bi trebao zaigrati s Frenkom Lampardom, prenosi "Goal".

"Prvo ću uzeti nekoliko nedjelja odmora. Moram dobro razmisliti i odlučiti što je najbolje za nastavak moje karijere. Znam da želim klub u kojem ću imati punu minutažu, u kojem ću igrati i zabijati", kazao je Drogba (37) nakon što se oprostio od Čelsija.

Drogba je sa Čelsijem osvojio titulu prvaka Engleske i Liga kup, ali ne razmišlja o prekidu karijere.

"Osjećam da mogu. Fizički sam spreman, želim igrati", kaže Drogba koji na stolu ima nekoliko dobrih ponuda europskih velikana. No čini se kako ga je najviše zaintrigirala ona iz američkog MLS-a. Njujork Siti je već angažovao Frenka Lamparda, a sad želi i Drogbu. Dvojac koji je svojevremeno "žario i palio" u dresu Čelsija ponovno bi mogao zajedno istrčati na teren.

"Naravno, nije isključeno. Sve je moguće...", ostao je tajanstven Drogba iako se čini kako su u Njujorku već sve priredili za dolazak dvojice velikana. Novac nije problem jer isti vlasnici "drže" i Mančester Siti. Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan veliki je Drogbin obožavatelj i učiniće sve kako bi ga uvjerio da dođe u Njujork.

"Јoš uvijek uživam u fudbalu, u meni ima dovoljno strasti i snage. Želim igrati...", zaključio je Didije Drogba koji je u bogatoj karijeri igrao za Le Man, Gangon, Marsej, Čelsi, kineski Šangaj i turski Galatasaraj. Sljedeća stanica najvjerovatnije će biti SAD i Njujork Siti.