latinica  ћирилица
26/05/2015 |  13:12 | Autor: Mondo

Federer ljut zbog selfija (VIDEO)

Švajcarski teniser Rodžer Federer bio je ljut zbog propusta obezbjeđenja na Rolan Garosu i upada dječaka koji je htio da napravi selfi s njim.
Rodžer Federer - Foto: Getty Images
Rodžer FedererFoto: Getty Images

"Nije mi drago, očigledno da mi nijednog trenutka nije bilo drago", rekao je Federer na konferenciji za novinare poslije pobjede na Alehandrom Faljom.

Dok je Federer napuštao teren "Filip Šatrije" jedan dječak mu je pritrčao izvbjegavši obezbjeđenje turnira i pokušao da se fotografiše sa njim, a uprkos činjenici da nije imao namjeru da ga napadne na bilo koji način to se nije svidjelo Federeru.

"Isto se desilo juče na treningu. Prvo jedno dijete, zatim još troje je došlo. I onda danas na centralnom terenu za koji mislite da niko ne može da dođe na njega, on upadne i ništa se ne poduzme", rekao je Federer.

Švajcarski teniser već ima neugodna iskustva sa uljezima na Rolan Garosu, pošto je u finalu protiv Robina Soderlina 2009. godine jedan navijač pokušao da  mu stavi zastavu oko vrata.

"Nešto treba brzo da se preduzme. Govorim u svoje ime, ali u ovom slučaju mislim da imam pravo da govorim u ime svih igrača, tamo gdje radiš svoj posao želiš da se osjećaš sigurno“, rekao je Federer i dodao da se srećom ništa nije desilo, ali da nije bilo prijatno.

Direktor turnira Žilber Isern izvinio se Federeru, ali Švajcarac nije zadovoljan jer se ništa nije uradilo na poboljšanju sigurnosti.

Obezbjeđenje prema njegovom mišljenju mora reagovati mnogo brže, mora biti obučeno i znati šta treba da radi.

"Nije to samo stajati na terenu u odijelu i kravati, Uopšte nije zabavno i nadam se da će organizatori reagovati. Oni si mi se izvinili i to cijenim, ali čekam da vidim šta će se poduzeti", rekao je Federer.