latinica  ћирилица
27/05/2015 |  11:06 | Autor: sportske.net

Partizan traži pojačanja, pogledajte koju petoricu prodaje

Fudbalski klub Partizan uveliko se priprema za ljetnji prelazni rok tokom kojeg će šampion Srbije pokušati da angažuje pojačanja kako bi izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Za razliku od prethodnih sezona u Partizanu sada prave nešto drugačiju "taktiku" jer se na transfer listi neće naći jedan vrhunski talenat ili neko od nosilaca igre već igrači koji u prethodnoj sezoni nisu imali previše prostora za dokazivanje i kojima ugovori ističu u narednih godinu dana, piše portal sportske.net.

Na transfer listi koja će danas biti prezentovana na sjednici Upravnog odbora FK Partizan naći će se petorica fudbalera koji su ugovorima vezani za klub i kojima će uz određeno obeštećenje biti dozvoljeno da promijene sredinu.

1. Milan Lukač (29) - Iskusni čuvar mreže izgubio je mjesto startera na početku proljećnog dijela sezone a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko milion evra. Zbog godina koje ima Partizan će pokušati da mu pronađe klub kako ne bi gubio vrijeme na klupi pošto je Živko Živković preuzeo zvanje prvog čuvara mreže u timu Zorana Milinkovića.

2. Lazar Ćirković (22) - Da je Partizan prošle zime prihvatio ponudu Anderlehta vjerovatno bi zaradio značajno više novca od prodaje mladog štopera koji je tokom proljeća izgubio kontinuitet igara pa Belgijanci sada ne žele da plate više od milion evra za njega.

3. Predrag Luka (27) - Јedan od krilnih fudbalera čiju će prodaju Partizan pokušati tokom ljeta nije uspio da se dokaže u klubu iz Humske i svaka iole dobra ponuda biće prihvaćena.

4. Petar Grbić (26) - Za razliku od prethodne dvojice koji su bili na margini crnogorski internacionalac spada među igrače koji imaju najveću vrijednost. Sa 40 odigranih utakmica i odličnim izdanjima Petar Grbić je "tražena roba" na kojoj bi Partizan mogao dobro da zaradi.

5. Nemanja Kojić (25) - Bivši napadač Rada imao je velikih problema sa povredama i činjenicom da se našao u timu u isto vrijeme kada su tu bili Danko Lazović i Petar Škuletić. Kojić ima ugovor do ljeta 2016. godine a solidna ponuda od nekoliko stotina hiljada evra trebalo bi da bude dovoljna da mu se Partizan zahvali i poželi sreću u daljem toku karijere.

Navedena lista ukazuje na to da Partizan ovoga ljeta neće prodavati ono najbolje što ima već igrače koji mogu da donesu zaradu a ekipa može da funkcioniše bez njih.