latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:53 | Autor: RTRS

Lajović poražen od Vavrinke

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspio da se plasira u treće kolo Rolan Garosa.

Bolji od njega bio je Švajcarac Stan Vavrinka sa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 6:3.

Bio je ovo prvi duel Lajovića i Vavrinke u okviru ATP takmičenja. Podsjećamo, dvojica igrača susrela su se prošle godine u prvom kolu Dejvis kupa kada je slavio Švajcarac sa 3:1 u setovima.

Vavrinka će se u narednom kolu sastati sa Amerikancem Stivom DŽonsonom koji je sa 2:6, 6:3, 7:6(5), 7:6(6) bio bolji od Ukrajinca Sergeja Stakovskog. 

Nakon nešto nesigurnije igre Lajovića na početku meča, srpski teniser je podigao procenat prvog servisa, tako je je prvi dio uvodnog dijela meča obilježila sigurna igra oba igrača na svoj servis. Ipak, Vavrinka stiže do brejka pri rezultatu 4:3 i lako privodi set kraju za 6:3.

Švajcarski teniser je nastavio u istom ritmu i u drugom setu, te sa dva brejka stigao do 5:1. Međutim, Lajović tada oduzima servis rivalu za 3:5, te sigurnim gemom stiže na gem zaostatka. Međutim, Vavrinka već u narednom gemu igra puno bolje i oduzima servis srpskom igraču za 2:0 u setovima.

Lajović počinje treću dionicu sigurnim servis gemom. Treći reket Srbije nakon drugog gema uspio je da dođe do brejka i povede sa 3:1. Međutim, Vavrinka dobija naredna tri gema i stiže do 4:3. Lajović tada ponovo stiže do brejka i bi joše denom douzeo servis protivniku na 6:5 i stigao do seta.

Deveti teniser svijeta uzvraća istom mjerom na otvaranju četvrtog seta, na 3:1 stiže do novog brejka za 4:1, da bi uprkos izgubljenom gemu n svoj servis priveo kraju za 6:3.