latinica  ћирилица
27/05/2015 |  19:40 | Autor: B92

Maljkovićeva skratila spisak igračica za EP

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković skratila je spisak igračica za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji za četiri imena.

Maljkovićeva se pred početak posljednje faze priprema zahvalila na saradnji i uloženoj energiji Biljani Stjepanović, Јovani Vukoje, Aleksandri Stanaćev i Јefimiji Karakašević, prenosi B92.

"Ulazimo u završni dio priprema, gdje se određene stvari kristalizuju i gdje ćemo se maksimalno posvetiti detaljima taktičke prirode. Biljani, Јovani, Aleksandri i Јefimiji se zahvaljujem na dosadašnjem radu. One su svojim profesionalizmom i vedrih duhom mnogo doprinijele od početka priprema da ova reprezentacija dobro živi i sprema se za najveća iskušenja", istakla je selektorka.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poslije Zlatibora, Liona i Vršca pripreme za Evropski šampionat u Mađarskoj i Rumuniji nastavlja u Beogradu. U Beogradu, u dvorani "Vizura" rad nastavljaju Milica i Ana Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Sanja Mandić, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Nevena Јovanović, Sonja Petrović, Kristina Topuzović, Danijel Pejdž, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Јelena Maksimović, a ekipi će se uskoro priključiti i Јelena Milovanović koja se trenutno nalazi u Sjedinjenim Državama na "WNBA" kampu.

Srpski nacionalni tim u petak i nedjelju od 20 sati u dvorani "Šumice" odigraće dvomeč protiv selekcije Kine, pete reprezentacije na svijetu, što će biti izuzetna prilika da beogradska publika pozdravi najbolje srpske košarkašice.

Evrobasket će biti održan u Mađarskoj i Rumuniju od 11. do 28. juna. Srbija će da se takmiči u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.