latinica  ћирилица
13/06/2015 |  12:28 | Autor: TANЈUG

"Hrvatska ima ozbiljan problem" (VIDEO)

Kancelarija predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona "Poljud" koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne, prenijela je agencija Hina.

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Njemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona "Polju"d, uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem - 1:1.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", saopštila je kancelarija predsjedice Grabar Kitarović.



Kako je istaknuto, "Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj
ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu".

Grabar Kitarović je ocijenila da je tim činom nanesena nemjerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svijetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

"Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su prije utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.