latinica  ћирилица
14/06/2015 |  08:14 | Autor: sportske.net

Ivanović: Ovakve stvari ne smiju da nam se dešavaju

Selekcija Srbije je poražena na gostovanju u Danskoj, Branislav Ivanović je nakon poraza izneo svoje utiske sa sinoćne utakmice.

"Ako želimo da pričamo o fudbalskim stvarima, ovakve stvari ne smiju da nam se dešavaju. Znali smo i prije utakmice da Danci samo iz prekida i kontranapada mogu da nam daju gol. U prvom poluvremenu smo dozvolili rivalu da u četiri navrata ugrozi naš gol, to je nedopustivo", rekao je Ivanović.

Ko je kriv, ko će ovoga puta preuzeti odgovornost?

"Iskreno, svi smo na istom putu i istom poslu. Selektor je zaštitio igrače svojim izjavama, ali i mi štitimo selektora koliko je u našoj moći. Unutar ekipe nema turbulencija kako to žele ljudi da stvore".

"Odigrali smo dobro, naročito drugo poluvrijeme, ali to je bilo nedovoljno da se odigra na strani. Mora to mnogo bolje, sa većem htjenjem, sa većom koncentracijom i željom", dodao je on.

Da li je ovo limit, može li ova generacija srpskih fudbalera bolje?

"Kada se ovako gube utakmice u kontinutitetu samopouzdanje nije na dobrom nivou. Lično mislim da možemo bolje. Igramo dosta individualno, moramo da više funkcionišemo tim, treba nam organizaciono bolji pristup utakmicama".

"Imamo mladu ekipu, mora još mnogo vremena da prođe i mnogo da se radi kako bismo ovakve utakmice rutinski završavali. Statistički gledano,m imamo mladu ekipu, možda i igrači koji su iz mladih selekcija još uvijek nemaju tu predstavu o odgovornosti kakva je neophodna kada se igra za A tim", rekao je kapiten Ivanović.