latinica  ћирилица
25/06/2015 |  09:03 | Autor: B92

Portugal i Švedska remijem do polufinala

Fudbaleri Portugala i Švedske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade koje se igra u Češkoj.

Portugalci i Šveđani obezbijedili su Olimpijske igre i mesto među četiri najbolje ekipe na starom kontinentu, iako su odigrali neriješeno.

Meč dvije reprezentacije završen je rezultatom 1:1, dok su u grupi B na trećoj i četvrtoj poziciji ostali Italija i Engleska.

Italijani su u trećem kolu savladali Englesku rezultatom 3:1, ali ih je plasmana u nokaut fazu koštao lošiji međusobni skor sa Švedskom, koja takođe ima četiri boda.

Gol vrijedan plasmana za ekipu selektora Eriksona postigao je Tibling u 89. minutu, pošto je Pasijensija donio prednost Portugalcima sedam minuta ranije. Međutim, taj susret ostaće upamćen po ne baš sportskom ponašanju dva tima koji su posljednja tri minuta odigrali bukvalno pješke. Niko od igrača na terenu nije želio da rizikuje, igrači su se međusobno dodavali dok sudija Klemen Turpin nije označio kraj i poslao i jedne i druge u polufinale.

Na drugom meču, Benasi dva puta i Beloti tresli su mreže Butlanda, dok je počasni pogodak za Englesku delo Redmonda u posljednjem minutu susreta.

U polufinalu će se sastati Portugal – Njemačka, odnosno Švedska – Danska.