latinica  ћирилица
26/06/2015 |  07:40 | Autor: RTRS

U Beogradu danas sastanci zvaničnika Srpske i Srbije i zajednička sjednica dvije vlade (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovaraće danas u Beogradu s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka u Palati Srbije, biće održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije kojoj će prisustvovati i predsjednik Dodik.

Kako je najavljeno, na sjednici će biti razmatrana realizacija zaključaka sa šeste zajedničke sjednice dvije vlade, zatim aktuelna pitanja u vezi sa međusobnim odnosima vlada u periodu između dvije sjednice, kao i tekuća pitanja.

Planirano je i svečano potpisivanje memoranduma o saradnji u oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture i protokola o usaglašavanju stavova u oblastima stručnih ispita i licenciranja iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja.

Predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, rekao da je mnogo tema o kojima će biti riječi na zajedničkoj sjednici, s obzirom na to da treba mnogo toga zajedno da urade u infrastrukturnom smislu i povezivanju ekonomija.