latinica  ћирилица
26/06/2015 |  08:29 | Autor: B92

Milutinov 27. pik, Radičević 57, Mitrović 60.

Protekle noći održan je NBA draft, a među 60 pikova našla su se trojica srpskih košarkaša – Nikola Milutinov, Nikola Radičević i Luka Mitrović.
Nikola Milutinov (FOTO: www.abaliga.com) -
Nikola Milutinov (FOTO: www.abaliga.com)

Milutinova su kao 27. pika izabrali San Antonio Sparsi, a pošto je izabran u prvoj rundi, već naredne sezone bi mogao da se nađe u najjačoj ligi na svijetu.

Međutim, male su šanse da će centar napustiti Partizan, što priznaju i američki mediji, koji su se već potrudili da nauče izgovor njegovog imena, pa su za sve koje interesuje spremili i uputstvo: knee-COLE-ah mill-ooh-TEE-noff.

Radičevića, koji trenutno brani boje Sevilje, kao 57. pika izabrali su Denver Nagetsi, dok je posljednji pik na draftu bio kapiten Crvene zvezde i prava na njega sada ima Filadelfija.

Zanimljivo, tri kluba koja su protekle noći izabrala srpske košarkaše, isto su učinili i prošle godine, bilo direktno ili trejdom. Nagetsi su se odlučili za Nikolu Јokića, 76ersi su izabrali Vasilija Micića i Nemanju Dangubića, da bi košarkaša Crvene zvezde proslijedili Sparsima.

Za prvog pika očekivano je izabran Karl-Entoni Tauns, a centra Univerziteta Kentaki izabrali su Minesota Timbervulvsi. Anđelo Rasel sa Ohajo Stejta ide u Los Anđeles kao drugi pik, dok se Filadelfija odlučila za centra Djuka DŽalila Okafora kao trećeg.

Od igrača koji nisu iz SAD prvi je izabran krilni centar Sevilje Kristaps Porzingis i to za četvrtog pika od strane Njujork Niksa. Odmah potom Orlando Medžik se odlučio za Marija Hezonju, koji trenutno brani boje Barselone, i on je najbolje plasirani košarkaš sa ovih prostora na ovogodišnjem draftu.