latinica  ћирилица
26/06/2015 |  09:39 | Autor: Mondo

Borac igra prijateljske utakmice sa Triglavom i Dinamom iz Moskve

Fudbaleri banjalučkog Borca započeli su prvi dio priprema koji će odraditi u Drvaru.
Stadion FK Borac - Foto: RTRS
Stadion FK BoracFoto: RTRS

Trener banjalučkog premijerligaša Vlado Јagodić izjavio je za Mondo da će petodnevne pripreme biti prilika za dokazivanje svim mladim igračima.

"Tek smo počeli s radom, ali moram da naglasim da sam zadovoljan načinom na koji momci ispunjavaju zadate obaveze. Napravili smo plan i program daljeg rada, nema nikakvih problema, smještaj je odličan, kao i prijem kod domaćina, jedino teren nije baš previše adekvatan pa ćemo odigrati samo jednu međusobnu test utakmicu u ponedjeljak (17 h) nakon koje ću donijeti odluku o putnicima u Sloveniju na drugi dio priprema", rekao je Јagodić.

"Crveno-plavi" su za sada dogovorili i dva prijateljska susreta, koja će odigrati u Pohorju.

"Prvi meč igraćemo 4. jula protiv slovenačkog prvoligaša Triglava iz Kranja, a četiri dana kasnije i protiv moskovskog Dinama. Planirana su još dva susreta, 11. i 14. jula, ali smo u fazi pregovora pa ne mogu da otkrijem njihova imena".

Borac je zbog loše finansijske situacije i odlaska nekolicine igrača, u novu sezonu krenuo s podmlađenim sastavom, a na banjalučki "Gradski stadion" stigla su i trojica novajlija Slobodan Lalić, Siniša Saničanin i Stojko Kikić, koji su se prema riječima Јagodića, odlično uklopili u ekipu crveno-plavih.

"Iako su mladi, sva trojica su 'provjereni' igrači. Moram napomenuti da sam Saničanina zvao na okupljanja dok sam bio selektor mlade reprezentacije BiH, Kikić je jako potentan mladi vezista, a iskustvo u posljednjoj liniji će nam donijeti Slobodan Lalić, jer je bio mladi reprezentativac Srbije i igrač Čukaričkog. Naravno, očekujem i od ostalih da iskoriste šansu i da napravimo jednu solidnu ekipu".