latinica  ћирилица
26/06/2015 |  09:51 | Autor: TANЈUG

Linta o Oriću: Međunarodna zajednica se i dalje drži stereotipa

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta pozdravio je izjavu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je odluka Švajcarske da Nasera Orića izruči Bosni i Hercegovini sve samo ne pravična, saopšteno je iz Koalicije udruženja izbjeglica.
Miodrag Linta - Foto: Novosti.rs
Miodrag LintaFoto: Novosti.rs

"To je još jedan dokaz da se značajan dio međunarodne zajednice i dalje drži lažnog stereotipa da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati, Bošnjaci i Albanci oslobodioci i žrtve. Ovakav pristup sigurno neće doprinijeti međusobnom razumijevanju i iskrenom pomirenju među narodima koji žive na području bivše Јugoslavije", rekao je Linta.

Predsjednik Koalicija udruženja izbjeglica pozdravio je stav predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da u Srbiji postoji snažna volja da se kazne svi oni koji su počinili ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civila nesrpske nacionalnosti, kao i da se o svakom zločinu otvoreno govori.

"Nažalost, u Zagrebu i u Sarajevu, ratni zločinci se slave kao heroji, a srpske žrtve se ponižavaju, umanjuju ili negiraju. Pravosuđe u Hrvatskoj i BiH je etnički motivisano, jer brani zločince koji su počini zločine nad Srbima i procesuira svakog Srbina koji je učestvovao u vojsci Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, bez obzira što u velikoj većini slučajeva ne posjeduje dokaze", naveo je Linta.