latinica  ћирилица
26/06/2015 |  10:11 | Autor: SRNA

Aleksandra Komlenović pjevala na osam jezika

Profesor solo-pjevanja iz Foče Aleksandra Komlenović održala je koncert "Pjesmom kroz Evropu" tokom kojeg je pjevala na osam jezika.
Koncert Aleksandre Komlenović - Foto: SRNA
Koncert Aleksandre KomlenovićFoto: SRNA

Komlenovićeva /sopran/, koja je profesor u Osnovnoj muzičkoj školi iz Foče, uz klavirsku pratnju profesora Veljka Mastila sinoć je u dvorištu fočanskog Muzeja Stare Hercegovine pjevala na srpskom, češkom, njemačkom, italijanskom, ruskom, francuskom, engleskom i portugalskom.

Izvela je solo pjesme poznatih kompozitora klasične muzike Dvoržaka, Hadzea, Јenka, Štrausa, Lobosa, Forea, Griga, Čajkovskog i Šuberta.

Nakon klasične muzike na repertoaru su se našle popularne pjesme - uspavanka "Ljetno doba" /Summertime/ iz džez opere DŽordža Geršvina, kompozicija "Sjećanje" /Memory/ iz mjuzikla "Mačke" Lojda Vebera, od Edit Pjaf "Ružičasti život" /La vie en rose/ i pjesma "Iznad duge" /Over the rainbow/ iz filma "Čarobnjak iz Oza".

Publika je gromoglasnim aplauzom vratila Aleksandru na bis, pa je koncert završila poznatom napolitanskom pjesmom "O sunce moje" /O sole mio/.

"Primijetila sam da je publika oduševljena i prezadovoljna sam jer smo uspjeli da prenesemo emociju. Kada je publika zadovoljna, znači da je koncert bio pun pogodak", rekla je Komlenovićeva.

Sa kolegom Mastilom ona planira da se koncertom "Pjesmom kroz Evropu" predstavi publici i u drugim gradovima Republike Srpske.

Sinoćnji koncert, na kome su kao gosti nastupile i učenice Srednje muzičke škole iz Istočnog Sarajeva Milica Ivanović i Branka Drakul, organizovali su Muzej Stare Hercegovine i Centar za kulturu i informisanje Foča.