latinica  ћирилица
26/06/2015 |  11:13 | Autor: Agencije

Udovičić: Nema penzija za svjetske šampione

Ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić rekao je da omladinski reprezentativci Srbije neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka svijeta.

"Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, volio bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće", rekao je Udovičić gostujući na televiziji B92.

On je dodao da će resorno ministarstvo pokušati da pronađe način da nagradi fudbalere, kao i da se od njih očekuje da u narednom periodu ostvare iste rezultate i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli.

"Napravili su istorijski i svjetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na "Ekspo sajmu" da se pohvalim da dolazim iz zemlje svjetskog prvaka u fudbalu i da smo pobijedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu, tako i nacionalno priznanje", istakao je Udovičić.

Omladinska reprezentacije ostvarila je najveći usp,eh u istoriji srpskog fudbala, pošto je u finalu Sv,etskog prvenstva na Novom Zelandu pobijedila Brazil sa 2:1 poslije produžetaka.