latinica  ћирилица
26/06/2015 |  16:50 | Autor: SRNA

Golić-Mihajlović: Protokol o usaglašavanju stavova u oblastima stručnih ispita

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić i potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisale su danas u Beogradu Protokol o usaglašavanju stavova u oblastima stručnih ispita i licenciranja iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja.

Protokol predviđa nastavak aktivnosti na saradnji i usaglašavanju stavova o uslovima uzajamnog priznavanja stručnih ispita i licenci iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja, kao i formiranja konzorcijuma građevinskih kompanija Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Protokol je potpisan u okviru zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije.

Golićeva, koja je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, danas se sastala i sa ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežanom Bogosavljević Bošković.

Tom prilikom je istaknuta potreba potpisivanja memoranduma koji će definisati prioritete, buduće aktivnosti i obaveze Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u procesu rješavanja problema zagađenja rijeke Lim, navodi se u saopštenju.