latinica  ћирилица
29/06/2015 |  09:59 | Autor: TANЈUG

U Јermeniji nastavljeni protesti

Sedmog dana protesta u Јerevanu zbog poskupljenja struje demonstranti su, uprkos upozorenjima, spriječili policiju da ukloni njihove barikade u centru jermenske prestonice.
Protest u Јerevanu (RIA Novosti/PAN Photo/Hrant Khachatryan) -
Protest u Јerevanu (RIA Novosti/PAN Photo/Hrant Khachatryan)

Ipak, nakon višesatnih pregovora, aktivisti su odlučili da se povuku sa centralne Bagramajan avenije u kojoj je saobraćaj blokiran već nekoliko dana i protest nastave na Trgu slobode ispred zgrade opere, što su neki od njih shvatili kao izdaju nakon čega je došlo do podjele među okupljenima.

Iako je zamjenik šefa policije Јerevana Valerij Osipijan je upozorio da će vlast "upotrijebiti sva pravna sredstva da ponovo uspostavi javni red i mir", policija nije dosad učinila nikakav pokušaj razbijanja protesta.

Tokom protesta demonstranti su izazvali nekoliko provokacija, a policija tvrdi da neki od njih imaju eksplozivne naprave te da su mnogi u pijanom stanju, a jedan mladić je priveden juče pošto je pozivao na oružani sukob, prenosi Tas.

Grupa članova jermenskog parlamenta formirala je u međuvremenu "ljudski zid" između demonstranata i policije na centralnoj aveniji kako bi spriječila eventualne sukobe među njima.