latinica  ћирилица
29/06/2015 |  11:24 | Autor: TANЈUG

Večeras doček košarkašica Srbije, prenos na RTRS (VIDEO)

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović izjavila je danas da je ponosna na tim zbog osvojene titule prvaka Evrope.
Košarkašice Srbije - Foto: Beta/AP
Košarkašice SrbijeFoto: Beta/AP

Izabranice Marine Maljković u nedjelju su ostvarile najveći uspjeh u istoriji ženske košarke u Srbiji, pošto su pobijedile Francusku sa 76:68 u finalu EP u Budimpešti.

- Osećam se kao ponosan kapiten, koji je doveo svoj tim to vrha. Osjećaj je neprocjenjiv. Ušle smo u istoriju. Ponosna sam na ovaj tim, rekla je Dabovićeva Tanjugu.

Ona je najavila oproštaj od reprezentacije poslije Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru naredne godine.

- Naravno da ću igrati na Olimpijskim igrama, to je bio moj san. Htjela sam da kažem da je ovo, poslije Igara u Riju, najljepši način da se oprostim od reprezentacije. Osvojile smo zlatnu medalju, predstoji nam doček ispred Skupštine grada, nacionalna penzija, nije moglo ljepše da ispadne, dodala je Dabovićeva.

Prema njenim riječima, došlo je vrijeme da mlađe snage dobiju šansu u nacionalnom timu.

- Vrijeme je poslije toliko godina da oslobodim mjesto za neke druge djevojčice koje jedva čekaju da igraju za reprezentaciju i koje to zaslužuju, poručila je starija od sestara Dabović.

Dabovićeva je u februaru napunila 33 godine, a košarkom je počela da se bavi u Herceg Novom 1998. godine. Tokom karijere igrala je za veliki broj klubova, između ostalog nosila je dresove Beopetrola, Crvene zvezde, Vojvodine, Јekaterinburga, Spartaka iz Moskve, Bešiktaša, Partizana, Zagreba i Liona.

Svečani doček povodom velikog uspjeha ženske košarkaške reprezentacije Srbije i osvajanja prvenstva Evrope u Mađarskoj i Rumuniji biće organizovan večeras od 20 sati ispred Skupštine grada. Prenos na RTRS.