latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:02 | Autor: TANЈUG

Stefanović: Obezbjeđenje jače samo ispred objekata policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je prisustvo policije na ulicama redovno i da su dugim cijevima opremljeni jedino njeni pripadnici ispred policijskih objekata.
Stefanović na obilježavanju slave i Dana žandarmerije Srbije - Foto: TANЈUG
Stefanović na obilježavanju slave i Dana žandarmerije SrbijeFoto: TANЈUG

Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao da je prije nekoliko mjeseci donesena odluka o većem obezbjeđenju svih objekata policije zbog dešavanja u regionu, poput napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

On je poručio da bi bilo neozbiljno u takvoj situaciji ne pojačati obezbjeđenje, ali i dodao da građani ne bi trebalo da osjećaju uznemirenost jer policija čini sve kako bi sačuvala njihovu bezbjednost.

"Svakodnevno radimo na procjenama bezbjednosne situacije i nećemo dozvoliti da građani budu laka meta, a duge cijevi nose i pripadnici policije u drugim gradovima u svijetu", rekao je on.

Ministar je poručio da policija preduzima sve što je potrebno kako bi se odvratili eventualni napadi.

Na granici Srbije i Makedonije srpsko-mađarska patrola

Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke policijske patrole pripadnika unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije u Beogradu rekao da 10 mađarskih policajaca učestvuje u četiri patrole opremljene termovizijskim kamerama na južnoj srpskoj granici, kako bi se spriječili ilegalni prelasci migranata.

"Radimo na smanjenju ilegalnih prelazaka i uskoro ćemo početi saradnju i sa njemačkom i austrijskom policijom", rekao je Stefanović precizirajući da će u Srbiju u nerednom periodu doći 20 njemačkih i 10 austrijskih policajaca sa termovizijskom opremom.

Prema njegovim rečima, iako je mađarska policija predložila saradnju kada je riječ o patrolama na granici Srbije i te zemlje, zapravo je problem na južnoj srpskoj granici.

Stefanović je dodao i da je bilo razgovora sa kolegama iz bugarske policije.

"Biće serija sastanaka da dogovorimo zajedničku patrolu kako bismo efikasno zaštitili granice, ali i obezbijedili osnovna ljudska prava migrantima ", poručio je Stefanović.