latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:03 | Autor: SRNA

Gašić: Nema razloga za brigu zbog većeg broja migranata

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da građani nemaju razloga za brigu zbog povećanog broja migranata jer bezbjednosne strukture maksimalno vode računa o svemu.

 
On je novinarima u Preševu, gdje je sa ministrom rada i socijalne zaštite Aleksandrom Vulinom obišao migrante i objekat budućeg Kolektivnog centra, rekao da sve bezbjednosne strukture Srbije apsolutno garantuju bezbjednost, prije svega, građanima Srbije, a potom i onima koji u nju dolaze iz različitih razloga.

"Nema razloga za bilo kakvu brigu. Maksimalno vodimo računa", rekao je Gašić i podsjetio da je odlukom Vlade Srbije za ta pitanja zadužen poseban tim kojim rukovodi komandant Žandarmerije Goran Dragović, prenose beogradski mediji.

Migranti koji dođu u Preševo uglavnom se okupljaju oko policijske stanice i na Željezničkoj stanici i o njima brinu lokalni Crveni krst i Komesarijat za izbjeglice i migracije, ali i vojni ljekari.

Prvi migranti na graničnom prelazu Preševo koji su tražili azil registrovani su još 2009. godine, ali tada su to bili pojedinačni slučajevi.