latinica  ћирилица
29/06/2015 |  16:14 | Autor: vecernjenovosti

Dušanu Јovanoviću osam godina robije zbog smrti troje mladih u Beogradu

Dušan Јovanović (20), koji je u novembru 2014. izazvao udes na Adi Huji u kojoj su poginuli Nemanja Antić (18) Anastasija Stajić (16) i Miloš Јanković (20), osuđen je na osam godina robije.
Mjesto nesreće - Foto: Novosti.rs
Mjesto nesrećeFoto: Novosti.rs

Teška nesreća dogodila se 22. novembra prošle godine, kad je Јovanović automobilom u kome je bilo šest osoba, pri brzini većoj od 110 kilometara na sat uletio u rijeku.

Stravičnu saobraćajnu nesreću osim Јovanovića, preživjeli su Luka Višnjić, sin novinarke Olje Bećković, koji je pri pokušaju da otvori vrata i izađe napolje slomio ruku, kao i Milica Јokić. Ona je bila na suvozačkom, Јovanović na mjestu vozača, dok je Višnjić sjedeo pozadi. Možda bi tragedija bila manja da je vozilo imalo petoro, a ne troja vrata.

Do teške saobraćajne nesreće došlo je oko četiri sata ujutru kada je Јovanović vozeći automobil sa prijateljima iznenada sletio u Dunav. Pretpostavlja se da nije vidio da se put završava, odnosno da je trebao da skrene lijevo ili desno.

- Priznajem da sam kriv - isprekidano i kroz suze ispričao je tada Јovanović policiji i tužiocu. - Nisam vidio kraj puta, bilo je mračno, jer taj dio nije osvjetljen, a i ne poznajem ovaj kraj Beograda. Nisam smanjivao brzinu, a onda sam osjetio kao da je auto poletio. Sletjeli smo u vodu i ne znam kako sam uspio da isplivam.