latinica  ћирилица
01/07/2015 |  15:20 | Autor: SRNA

"Vučić i Merkelova da razgovaraju i o srpskim žrtvama"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je molbu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da dio razgovora sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel 8. jula bude posvećen kosmetskim žrtvama, te da se porodicama omogući sastanak sa Merkelovom.

Udruženje navodi da će tokom posjete Beogradu njemačku kancelarku ispred zgrade Vlade Srbije i ispred Palate Srbije dočekati pano "Srpski zid plača" kao opomena da su svi zaboravili srpske žrtve, a da je sama Njemačka kriva što su se na slobodi našli albanski zločinci i teroristi.

- Njemačka je zahtijevala od srpske Vlade i uspjela da iz srpskih zatvora u periodu od 2001-2003. godine oslobodi 2.108 albanskih terorista i zločinaca tzv. OVK koji su zarobljeni u krvavim borbama sa vojskom i policijom 1998. i 1999. godine u Drenici - navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja podsjećaju, da je protivno Ustavu i Zakonu o krivičnom postupku oslobođeno i 400 pravosnažno osuđenih zločinaca, među kojima i braća Ljuan i Bekim Mazreku, za masakar u Klečki nad srpskim civilima.

- Zato porodice žrtava traže da kancelarka Merkel naredi albanskom parlamentu u Prištini, na čijem su čelu vođe terorističke OVK, da oslobodi kidnapovane Srbe i vrati ih svojim porodicama - poručeno je u saopštenju.

Porodice kidnapovanih i ubijenih okupljene u Udruženje traže od Vučića i Merkelove da više ne dozvole da se pravi selekcija kada je riječ o žrtvama i zločincima.

- Činjenica je da je ta selekcija pravljena kada je riječ o srpskim žrtvama koje nikako da dočekaju slobodu, pravdu, istinu. Svima nama i vama su na savest i dušu - poručuju iz Udruženja.