latinica  ћирилица
05/07/2015 |  16:20 | Autor: B92

Tomić suspendovan iz Dejvis kup reprezentacije Australije

Najbolji australijski teniser Bernard Tomić suspendovan je iz Dejvis kup tima svoje zemlje zbog komentara koje je iznio prethodnih dana.
Bernard Tomić - Foto: AFP
Bernard TomićFoto: AFP

Australiju odmah poslije Vimbldona očekuje duel sa Kazahstanom u četvrtfinalu elitnog takmičenja i neigranje Tomića svakako će biti veliki udarac za "Kengure".

Prvi čovjek Teniske federacije Australije Stiv Hili je istakao da je razlog za suspenziju Tomića to što je njegovo ponašanje neprihvatljivo.

Tomić je prije nekoliko dana istakao da mu vladajuće tijelo australijskog tenisa nije obezbijedilo treninge i da je morao da ih plaća, a iznio je još optužbi.

"Igranje za svoju zemlju je apsolutna privilegija i njegovo ponašanje nije prihvatljivo. Sa tom privilegijom stiže i obaveza da se ponašate pristojno, a on to nije učinio", rekao je Hili.

Tomić je optužio Federaciju da mu nije pomogla posle operacije kuka koju je imao posle Australijan Opena.

"Te optužbe nemaju osnova, a on je javno prozvao neke nevjerovatne ljude", istakao je Hili i dodao da je bio protiv pokretanja pravnog postupka protiv australijskog tenisera, "To što neće igrati četvrtfinale je dovoljna kazna".

Zbog izostanka Tomića, boje Australije bi trebalo da brane Lejton Hjuit, Nik Kirjos, Sem Grot i Tanasi Kokinakis.