latinica  ћирилица
05/07/2015 |  21:27 | Autor: RTRS

Karate: Održan memorijalni turnir Petar Јovović Bene

Deveti po redu memorijalni turnir Petar Јovović Bene održan je danas u Kalinoviku.

Za Beneta, kako su ga prijatelji zvali, svi imaju riječi hvale, bio je uzoran sportista, veliki čovjek, voljen suprug i omiljen otac. I 23 godine nako njegove pogibije, njegovo ime se s ponosom spominje u Kalinoviku.

"On je ovdje sa nama. Mnogi od ovih dječaka i djevojčica koji izrastaju, znaju po pričama svojih roditelja ko je bio Petar Јovović Bene", rekla je supruga Petra Јovovića.

"Bene je bio neko ko je prezirao osrednjost, u svim sferama trudio se da dostigne vrhunac i najviše ciljeve ", kazala je nalelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović.

Petar Јovović je jedan od osnivača Karate kluba "Zelengora". Od kraja rata, na inicijativu njegovih sportskih kolega i saboraca, memorijal nosi njegovo ime.

Turnir će sljedeće godine slaviti jubilej, svoju prvu deceniju, i tim povodom već su počele pripreme.

"Јubilarni memorijal će biti mnogo bolji, jači i mnogobrojniji", rekao je predsjednik Karate kluba "Bene" iz Kalinovika Gordan Tepavčević.

Većina takmičara koja je na meomorijalu nastupila ove godine, takmičila se i ranije, ali svaka godina nosi i novu draž.

Ovogodišnji deveti po redu memorijalni turnir Petar Јovović Bene bio je i najmasoviji. Na takmičenju je učestvovalo sedam klubova i preko 60 takmičara iz Republike Srpske i Crne Gore.