latinica  ћирилица
07/07/2015 |  07:12 | Autor: B92

Kančelara završio nastup na Tur d'Fransu

Švajcarski biciklista Fabijan Kančelara završio je takmičenje na ovogodišnjem Tur de Fransu zbog povrede leđa.
Lančani sudar na "Tur de Fransu" - Foto: Screenshot/YouTube
Lančani sudar na "Tur de Fransu"Foto: Screenshot/YouTube

Kančelara, koji je bio lider poslije prve dvije etape, bio je jedan od 20 biciklista koji su učestvovali u teškom sudaru u trećoj, a prošao je sa dva slomljena pršljenja donjeg dijela leđa.

Ovo je identična povreda koju je pretrpio u martu, ali sada je povrijedio treći i četvrti pršljen sa desne strane, a ne drugi i treći sa lijeve, kao prošli put.

"Nevjerovatno sam razočaran. Tim je bio u usponu, imali smo žutu majicu i ; bili smo motivisani da je branimo. Imali smo mnogo udesa i povreda od početka sezone i konačno smo dočekali sjajna 24 sata, ali smo se sada vratili lošoj sreći. Јednog dana pobijedite, jednog dana izgubite", rekao je Kančelara.

Ovo je veliki udarac za tim Trek fektori rejsing i desio se samo tri dana od početka Trke kroz Francusku i dan pošto je Kančelara 29. put u karijeri obukao žutu majicu.

"Bilo mi je jako teško da se vratim poslije udesa u Harelbekeu i da ponovo steknem samopouzdanje. Žuta majica mi je dala veliko samopouzdanje. Pretpostavljam da mi preostaje da razmišljam pozitivno i planiram drugi dio sezone", rekao je Kančelara za sajt tima.

Treću etapu dobio je Španac Hoakim Rodriges, dok je žutu majicu preuzeo Kris Frum.