latinica  ћирилица
07/07/2015 |  14:18 | Autor: vecernjenovosti

Bjelica: Ostvarujem svoje snove, hvala Obradoviću i Fenerbahčeu

Zahvaljujem se treneru Flipu Sandersu i cijeloj organizaciji što su pokazali da vjeruju u mene, jedva čekam da im se pridružim - kaže Nemanja.

Ljudi u Srbiji će imati ponovo nekoga za koga će da navijaju u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu - Nemanju Bjelicu. Srpski reprezentativac će potpisati trogodišnji ugovor sa Minesotom za 11.7 miliona dolara.

- Presrećan sam što mogu da objavim da ću potpisati ugovor sa Minesotom i tako ostvariti svoj san o igranju u NBA ligi. Hvala treneru Flipu Sandersu i cijeloj organizaciji što su pokazali da vjeruju u mene. Јedva čekam da se pridružim timu i da im pomognem da budu konkurentni - rekao je Bjelica za “Јahu“.

Naravno, nije zaboravio da se zahvali ni turskom klubu.

- Želim da se zahvalim mom bivšem klubu Fenerbahčeu, sjajnim saigračima i treneru Obradoviću za dvije prelijepe godine koje sam proveo u Istanbulu i za sve ono što smo zajedno ostvarili - zaključio je Nemanja Bjelica.

"Wasserman media group", koja zastupa Bjelicu, potvrdila je da će Nemanja u narednih nekoliko dana otputovati u Mineapolis na standarne ljekarske preglede, poslije kojih ugovor postaje NBA punopravan.

To je izuzetno važno zbog predstojećih obaveza Nemanje u reprezentaciji Srbije, odnosno kako bi na vrijeme bilo završeno osiguranje igrača, obavezno po dogovoru FIBA-NBA.