latinica  ћирилица
22/07/2015 |  12:05 | Autor: SRNA

Vesli Klark: Poslati u logore sve simpatizere esktremista

Penzionisani američki general Vesli Klark zalaže se za segregacionu politiku i predlaže da država zatvori u logore sve one za koje procijeni da simpatišu islamske ekstremiste.On pojašnjava da SAD moraju da identifikuju one "koji bi se najvjerovatnije mogli radikalizovati" te da takve treba "srezati u korijenu".

"Za vrijeme Drugog svjetskog rata, ukoliko je neko podržavao nacističku Njemačku na račun SAD, nismo rekli da je to sloboda govora, već smo ih stavili u logore, kao ratne zarobljenike" - ističe Klark.

Prema njegovim riječima, svako ima pravo da bude nelojalan SAD, ali je zato pravo i dužnost države da napravi segregaciju i da ih izdvoji iz normalne okoline za vrijeme trajanja sukoba.

Klark smatra da u SAD postoji veliki problem radikalizovane omladine, odnosno mladih ljudi koji usvajaju radikalnu islamističku ideologiju putem internet mreže - prenose portali.

Vesli Klark je predvodio vojnu agresiju SAD i NATO saveznika na Srbiju 1999. godine kada je avijacija Alijanse za skoro 80 dana raketiranja uništila veliki dio infrastrkture, ubijala civile i, prema izvještaju UN, uranijumskim punjenjima zagadila veliki dio životnog prostora Srbije.