latinica  ћирилица
24/07/2015 |  07:03 | Autor: Agencije

Zagorčić: Možemo sa Samprorijom; Milojević: Zalužili smo više

Fudbaleri Vojvodine savladali su letonski Spartaks i izborili treće kolo kvalifikacija za Ligu evrope u kojem iz očekuje Sampdorija.
Zlatomir Zagročić - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Zlatomir ZagročićFoto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić vjeruje da njegov tim ima šta da pokaže i protiv favorizovane Sampdorije.

"Daćemo sve od sebe. Sampdorija je ekipa koja je zaista za poštovanje i izraziti favorit. Nećemo se predati, uradićemo sve što je u našoj moći da je eliminišemo, a mislim da možemo mnogo", rekao je Zagorčić novinarima posijle utakmice u Јelgavi.

Vojvodina se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto je ukupnim rezultatom 4:1 eliminisala letonski Spartaks.

U prvom susretu bilo je 3:0, a danas u revanšu 1:1. On je kazao da pobjeda u revanšu nije proslavljena, jer je njegova ekipa bila pognute glave zbog olako primljenog pogotka.

"To nam nije trebalo, ali dešava se... Generalno smo zadovoljni prolaskom, što nam je i bio glavni cilj. Takođe, kontrolisali smo utakmicu, bili mnogo moćniji tim, ali smo i promašili mnogo prilika. Primili smo gol iz te jedne greške koju smo napravili tokom utakmice, što nas je malo uzdrmalo", kazao je Zagorčić.

Prema njegovim riječima, svi koji su nastupili protiv letonskog tima iskoristili su pruženu šansu.

"Mi smo kolektiv od 25 igrača i svi će dobiti šansu. Nastupaćemo u zavisnosti od taktike, u zavisnosti od onoga što želimo da igramo. Imamo izbor igrača i u ovom ritmu moramo da pravimo neke rotacije", kazao je trener novosadske ekipe.

Vojvodina će u prvom duelu sa Sampdorijom igrati kao gost u Torinu, pošto stadion u Đenovi ne ispunjava uslove UEFA.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je razočaran porazom od Gabale i istakao da je njegov tim zaslužio više u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Bila je ovo otvorena utakmica, a ja sam i rekao da će za prolaz odlučivati 180 minuta igre. Željeli smo da postignemo gol koji bi utakmici dao potpuno drugačiji tok, međutim, ostvarilo se ono čega smo se pribojavali, golove smo primili mi. Ipak, kada se sagleda sve što se dešavalo u dvije utakmice, smatram da smo zaslužili više od jednog postignutog gola".

Vladan Milojević (FOTO: Novosti.rs)

Srpski tim izgubio je u revanšu rezultatom 2:0, pa je eliminisan pošto je prvi meč u Beogradu dobio 1:0.

On je ocijenio da je Gabala trijumfovala zahvaljujući individualnom kvalitetu svojih igrača, a da Čukarički nije iskoristio ukazane šanse.

"Kada ne iskoristite toliko šansi na evropskoj utakmici, onda su ovakve stvari neminovnost. Rekao sam igračima da sam ponosan kako smo se borili, sreća nam je malo okrenula leđa. Čestitam Gabali, nama jednostavno danas nije bio dan",rekao je Milojević.

Protivnik Gabale u 3. kolu kvalifikacija biće kiparski predstavnik Apolon iz Limasola.