latinica  ћирилица
24/07/2015 |  12:08 | Autor: TANЈUG

Zvezda- OFK: Tužilaštvo provjerava da li je utakmica bila namještena

Prvo osnovno tužilaštvo započelo je provere povodom utakmice Crvena Zvezda-OFK Beograd od 19. jula radi utvrđivanja da li je bilo nameštanja rezultata meča, rečeno je u tom tužilaštvu.
Detalj sa utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda (FOTO: MN Press) -
Detalj sa utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda (FOTO: MN Press)

"Postoje određene indicije da bi u tom slučaju moglo da bude nekih neregularnosti pa su naložene provjere radi utvrđivanja da li je izvršeno krivično djelo 'dogovaranje ishoda takmičenja'", precizirali su u tužilaštvu.
 Više javno tužilaštvo juče je proslijedilo Prvom osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu jedne sportske nevladine organizacije podnesenu protiv NN lica povodom te utakmice.
 Prvom osnovnom tužilaštvu je i Fudbalski savez Srbije proslijedio određenu dokumentaciju koja se tiče prošle sezone, naveli su u tom tužilaštvu i napomenuli da je povodom tih podnesaka predmet objedinjen i da je u toku prikuljanje potrebne dokumentacije, kao i druge provjere.
 Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije i informacija tužilaštvo će procijeniti da li je izvršeno krivično djelo 'dogovaranje ishoda takmičenja' ili neko drugo krivično djelo.
 Sporna utakmica koja je izazvala burne realcije u sportskoj i široj javnosti odigrana je u nedelju 19. jula između OFK Beograd i Crvene zvezde na stadionu Obilića na Vračaru. Zvezda je pobijedila sa 6:2, iako je na poluvremenu gubila sa 0:2, pa se u javnosti spekuliše o mogućem nameštanju kako bi se zaradilo na kladionicama.