latinica  ћирилица
24/07/2015 |  14:53 | Autor: TANЈUG

Božović: Od 1991. svi žele da sruše Zvezdu

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da očekuje veoma težak meč protiv Metalca u drugom kolu Superlige i da novi prvoligaš nije pokazao pravo lice protiv Partizana na premijeri, kada je ubjedljivo poražen sa 4:0.
Miodrag Božović - Foto: Novosti.rs
Miodrag BožovićFoto: Novosti.rs

"Metalac nije pokazao pravu snagu protiv Partizana, možda zbog teškog vremena. Biće to sasvim druga ekipa protiv nas i sigurno da će nam biti mnogo teško", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je poručio da će duel sa Metalcem propustiti Vijera i Matos zbog povrede, a slične probleme imaju Ibanjez i Pavićević.

Božović je dodao da se ne kaje što se vratio u domaći fudbal i izjavio da se Zvezda urušava posljednjih 20 godina.

"Poslije osvajanja evropske i svjetske titule 1991. godine svi žele da sruše Zvezdu. Tipičan balkanski mentalitet, a to rade i bivši igrači koji su se javili poslije utakmice sa OFK Beogradom. Za razliku od komšija, gdje se to ne može vidjeti. Ti igrači su napravili pare i sada pljuju o Zvezdi".

On je bio nezadovoljan pisanjem medija posljednjih nekoliko dana u vezi utakmice protiv OFK Beograda.

"Zamolio sam medije da budu korektni i objektivni. Bilo je nekih izmišljenih mojih izjava. Nemam obavezu da razgovaram sa novinarima. Da trčim po tunelima ne pada mi na pamet, posebno jer ne postoji nijedan pozitivan tekst o meni. Ne bi trebalo ni da razgovaram, ali pravila nalažu da imamo saradnju i profesionalni odnos.

On je istakao da su pojedini mediji proglasili krivce i optužili Zvezdu za namještanje, bez suđenja i dokaza.

"Žuta štampa je već donijela presudu. BIA, CIA, FBI, KGB, UN, UEFA, FIFA svi su navodno bili na sastancima. Da se ne bih miješao u istragu, zabranjeno mi je da pričam. Mediji su to inicirali, nisu bili tako hrabri kao ranijih godina. U bilo kojoj drugoj državi i novinari bi bili na ispitivanju", poručio je Božović.

Mladi Zvezdin prvotimac Vukan Savićević izjavio je da očekuje tri boda iz Gornjeg Milanovca.

"Siguran sam da ćemo igrati bolje nego u prvom kolu. Teško gostovanje kao i bilo gdje u Srbiji. Metalac će se truditi da nas pobijedi, a naš cilj je da damo brz gol i pobijedimo. Ne bi smejle da nam se ponavljaju greške kao protiv OFK Beograda", istakao je Savićević.

Utakmica između Metalca i Crvene zvezde igra se u nedjelju od 19 sati.